Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Отворена Дечја недеља

На Градском тргу у Смедереву јуче је отворена Дечја недеља, која се ове године одржава као део шире националне кампање „Бољи смо заједно“. Пригодан програм извели су ђаци Основне школе „Бранко Радичевић“.

Председница Ђачког парламента и ученица осмог разреда Основне школе „Бранко Радичевић“, Оливера Митић, рекла је да, заједно са другарицом Тијаном Војиновић, има част да отвори манифестацију, организовану поводом Дечје недеље.

„У програму учествују ученици од првог до осмог разреда, заједно са свим секцијама. Овај пројекат је значајан јер указује на дечија права, која се морају поштовати током читаве годене, а не само ове недеље“, рекле су активисткиње Ђачког парламента основних школа.

Ђачки парламент је, поводом Дечје недеље, штампао пригодне флајере, у чему им је помогао Фото „Пикасо“. Флајери су дељени на штанду на Тргу, а ђаци су заинтересованим посетиоцима давали и информације о раду њихове школе, дечјим правима и Ђачком парламенту.

„Ово је најлепши део дана, када смо у дечјем друштву, поводом обележавања Дечје недеље. На почетку Дечје недеље, сваке године, по једна школа буде домаћин и организатор програма. Честитам Основној школи „Бранко Радичевић“, на добром и успешном програму. Деци желим да им Дечја недеља буде свих 365 дана, а ми смо ту да им у томе помогнемо“, истакао је члан Градског већа за културу и образовање, Миша Ивковић.

Директор Основне школе „Бранко Радичевић“, Милош Милосављевић, рекао је да се, поводом обележавања Дечје недеље, указује на права детета и да је задовољство бити домаћин и организатор успешног програма.

Ове године у фокусу Дечје недеље је социјално укључивање, у оквиру спремности да се граде чврста партнерства на свим нивоима како би се створило инклузивно окружење и друштво у коме свако дете може да развија своје потенцијале.
 
Дечја недеља се организује, традиционално, у првој недељи октобра, а ове године од 1. до 5. октобра.