Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Отворена Сигурна кућа у Смедереву - СОС телефон 062-608080

Град Смедерево и Хуманитарна организација Адра у сарадњи са Центром за социјални рад реализовали су пројекат "Прихватилиште за жене и децу, жртве породичног насиља у Браничевско-Подунавском региону- Сигурна кућа Смедерево"

Реализација пројекта почела је у септембру прошле године. У Смедереву је тада потписан Уговор између Центра за социјални рад, Хуманитарне организације Адра и локалне самоуправе којим је предвиђено реновирање простора, организација и финансирање рада Сигурне куће у двогодишњем периоду. Адра је за ту намену уложила 72.000 евра а остало град Смедерево. У првој фази у потпуности је опремљен простор у који већ може да се усели 20 корисника док ће након комплетног  опремања читавог објекта, Сигурну кућу моћи да користи 45 жена и деце, жртве породичног насиља.

О пројекту су на данашњој конференције за новинаре говорили градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, Горан Живковић, директор Хуманитарне организације Адра, Миодраг Надашкић, директор Центра за социјални рад и др Весна Јеремић Драгојевић, члан Градског већа за социјалну заштиту, која се поред осталог захвалила начелнику Дејану Поповићу и Полицијској управи Смедерево која је међу првима указала на проблем све чешћег породичног насиља на нашој територији.
Такође је саопштено да је поново у функцији СОС телефон 062 60 80 80  на који грађани могу пријавити насиље у породици.