Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Отворена манифестација Дани цвећа

Традиционална манифестација Дани цвећа почела је данас у Смедереву и трајаће до недеље.

 

Штандови су постављени у Његошевој улици, актуелној пешачкој зони у центру града, а манифестацију у славу цвећа, која се у Смедереву негује већ пет година, отворила је ресорно задужена за пољопривреду у Градском већу, Марија Живић, у присуству колеге Мише Ивковића и бројних љубитеља цвећа.

 

„Лепо је видети да је град пун цвећа и да је ова манифестација заживела и постала традиционална. Ово је још један сегмент пољопривреде у који локална самоуправа улаже, сегмент у који је потребно улагати и много љубави. Част ми је да ову, пету изложбу цвећа прогласим отвореном", рекла је Живић.

 

Званичном отварању претходила је игра пионира фолклораца, чланова ГКУД-а Смедерево, а после стручног оцењивања штандова, у конкуренцији 32 излагача, проглашени су победници у пет категорија.

 

Награда за аранжирање припала је Младену Ивковићу, за најбоље уређени балкон Станки Стевановић, за најбоље уређено двориште Даници Ђорђевић, за квалитет расада Расаднику Живић из Михајловца, који је освојио и прво место за најлепши штанд на изложби цвећа.

Смедерево је од маја 2009. године богатије за манифестацију посвећену цвећу и љубитељима цвећа, а има више од 10 регистрованих расадника.

 

На манифестацији, чији је покретач Удружење произвођача и љубитеља цвећа Смедеревски ђурђевак, умеће у производњи, гајењу и аранжирању цвећа, као и уређивању зелених површина, представљају смедеревски расадници са бројним гостима из сродних удружења и самостални произвођачи.

 

Манифестацију ће ове године обележити и концерт у Центру за културу, под називом Продавачица љубичица, са гостима Јадранком Јовановић и Оливером Његом, под диригентском палицом Војкана Борисављевића, у суботу од 20 часова.

 

Организатори манифестације Дани цвећа су Удружење произвођача и љубитеља цвећа Смедеревски ђурђевак и Фонд за развој пољопривреде града Смедерева, а покровитељ манифестације је Град Смедерево.