Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Отворена нова амбуланта у Сараорцима

У Сараорцима je у среду отворена нова амбуланта величине око 520 метара квадратних, која ће радити три дана у недељи и имаће лекара опште праксе, апотеку и стоматолога.

Овај објекат у среду је симболично предат на употребу на празник посвећен Светим врачима, Козми и Дамјану, који се обележава као еснафска слава лекара.

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић је приликом отварања новог објекта изразила уверење да ће амбуланта прерасти у мини здравствени дом, с обзиром да у новом простору, поред лекара, стоматолога и апотекара, ради и патронажна сестра.

„Ово је пети месец како ова коалиција врши власт и до сада смо урадили оно што смо обећали, па је Осипаоница добила лекара у првој и другој смени, сада Сараорци добијају један леп простор, садржајно опремљен и лекара три пута недељно. То је помак у односу на оно што је било. Када буде завршена деоба Дома здравља и када потпуно буде под ингеренцијом локалне самоуправе, сагледаћемо потребе и могућности за пружање још квалитетније здравствене услуге“, рекла је градоначелница.

Председник Скупштине града Бранче Стојановић, похвалио је актуелно руководство Месне заједнице Сараорци, за које је рекао да је уложило додатне напоре да се радови на овом објекту приведу крају.

„Надам се да ће ново руководство Дома здравља, које ће бити одговорно за примарну здравствену заштиту, моћи да одговори потребама и захтевима наших суграђана, а ми ћемо у наредном периоду учинити додатни напор да све сеоске амбуланте преуредимо, поправимо опрему у њима, колико то средства буду дозвољавала и покушати да изнађемо додатне могућности за запошљавање лекара“, поручио је Стојановић.

Заменик градоначелника Бојан Теофиловић, рекао је да је ово велика ствар за житеље Сараораца и околних села и да сада постоје услови за квалитетну здравствену услугу.

„Сигуран сам да ће ова инвестиција да се исплати на најбољи могући начин - кроз здравље мештана“, оценио је Теофиловић.

Председник Савета МЗ Сараорци Раде Петковић, рекао je да је амбуланта грађена средствима месне заједнице, делом из градског буџета и донацијом грађана, а изградња је почела 2002. године.

Свечаном отварању амбуланте у Сараорцима присуствовали су помоћници градоначелника за здравство и социјалну заштиту, за привреду, инвестиције и развој и омладину и спорт др Весна Јеремић Драгојевић, Првослав Недељковић и Саша Момић, чланови Градског већа задужени за здравство, месне заједнице и ресор рада и социјалне политике др Ивица Јевтић, Мирко Ђурић и Љиљана Животић Живановић, као и директорка Дома здравља Смедерево у оснивању др Весна Ивковић.