Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Отворена сезона за млађе категорије стрелаца

На новом Стрелишту у Дворани Смедерево, такмичењем у оквиру првог кола Лиге и Купа Србије, Б програм, током викенда је отворена сезона за млађе категорије, кадеткиње и кадете и млађе јуниорке и јуниоре, у гађању ваздушним оружјем у дисциплинама на 10 метара. На такмичењу су учествовала 172 стрелца из тридесет клубова из целе Србије.

Од смедеревских стрелаца најбољи резултат остварила је Даница Денић, у категорији млађих јуниорки у дисциплини стандардна ваздушна пушка, освојивши четврто место са 384 круга.

Наредно такмичење на смедеревском стрелишту је Финале Купа Стрељачког савеза Србије, А програм, у дисциплинама на 10 метара, које ће се одржати 16 и 17. фебруара.

Најбоља смедеревска пиштољашица Ана Алентијев пласирала се у финале у јуниорској конкуренцији са првог места, док ће у сениорској конкуренцији стартовати са одличне пете позиције.

Смедеревке се екипно у сениорској категорији налазе на четвртом месту са 12 поена, а испред смедеревских пиштољашица налазе се екипе Кикинде, „Алексе Дејовића“ и неприкосноване „Црвене звезде“ на првом месту.

После овог, стрељачке раднике Смедерева очекују припреме за прво међународно такмичење, које ће се одржати у нашем граду у мају ове године.

Смедеревско стрелиште отворено је свакога дана, а Школа стрељаштва бесплатна је за ученике основих школа.