Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Отворени „Нушићеви дани

Јубиларни, 30. по реду позоришни фестивал „Нушићеви дани", синоћ је званично отворен.

На споменик Браниславу Нушићу испред смедеревског Центра за културу венце су у име Града Смедерева положили заменик председника Скупштине града Смедерева Богољуб Спасојевић и помоћник градоначелника за привреду, инвестиције и развој Првослав Недељковић, затим представници Центра за културу, Цинцарског друштва и Кола српских сестара.

Након полагања венаца, у холу Центра, Томислав Стевановић, директор смедеревског Историјског архива отворио је изложбу колажа под називом "Жанка Стокић" ауторке Верице Милошевић.

„Дело комедиографа Бранислава Нушића није наслеђе само нас смедереваца и нас Срба већ читавог света. Његове представе су незаобилазне на свим сценама, а он један од најомиљенијих писаца. Нушић је у Смедереву живео своју аутобиографију." Овим речима посетиоце свечаног отварања „Нушићевих дана" поздравила је градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић.

30. Позоришни фестивал у Смедереву отворио је Зоран Аврамовић, државни секретар у Министарству културе и информисања Републике Србије.

У оквиру Циклуса „Нушићеви лауреати", након званичног отварања, кабаретско вече одиграла је глумица Љиљана Стјепановић, добитница Нушићеве награде за животно дело глумцу - комичару за 2009. годину.

Вечерас почиње тродневни програм који претходи фестивалском делу „Нушићевих дана", у оквиру којег ће публици бити приказане три представе аматерских позоришта из Малог Црнића, Крњева и Раче Крагујевачке, а на репертоару су Ковачевићева "Урнебесна трагедија", "Љубав на сеоски начин" Душана Савковића и увек актуелна Нушићева "Госпођа министарка".

Фестивалски програм почиње 19. априла и свечано ће га ове године отворити драмски писац и редитељ Душан Ковачевић.