Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Отворени 28. Нушићеви дани

Заменик градоначелника др Јасна Аврамовић  званично је отворила "Нушићеве дане"

Делегације града Смедерева, Центра за културу Смедерево, Основне школе „Бранислав Нушић“ у Смедереву, Кола српских сестара и Цинцарског друштво Смедерева положиле венце крај споменика великом српском комедиографу.
У галерији Центра за културу отворена је 446. самостална изложба слика Саве Стојкова, коју је у име знаменитог сликара из Сомбора отворио Златко Миличевић, организатор изложбе.
Вече је употпунио један од Нушићевих лауреата, Љубомир Убавкић Пендула (добитник Нушићеве награде за животно дело глумцу-комичару за 1994. годину), уз помоћ пријатеља музичара и допадљивог баритона Мише Радовића.
Данас је у оквиру дечијег програма „Нушићевих дана” одиграна представа „Принцезе и дворска луда”, аутора Мелите Бихали.
У оквиру пратећег програма у кафани „Дарданели” вечерас ће бити уприличен сусрет цинцарских друштава општине Стари град из Београда и града Смедерева.
Од 20 часова биће изведена музичко сценска представа у адаптацији и режији Славенка Салетовића „Наша ствар”. У представи учествују Небојша Дугалић и вокална група „Наша ствар”.
До краја претфестивалских програма публика у Смедереву видеће две представе аматерских позоришта из велике Плане и Бијељине, дефиле олдтајмера и кабаре Зоране Павић.
Фестивалски програм почиње 11. априла када посетиоце очекује још једно отварање, фестивалског програма 28. Нушићевих дана.