Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Отворени Нушићеви даниСиноћ у 19 часова, по традицији, представници локалне самоуправе положили су венце на споменик Браниславу Нушићу, а након тога је у Холу Центра за културу, заменик градоначелника др Јасна Аврамовић, свечано отворила 27. Нушићеве дане.

У Великој дворани у 20 часова Никола Симић и Соња Крстић одиграли су комад "Сладак купус с овчетину, па извол'те на самоубиство".


Сутрашњом представом Жорж Данден, почиње предфестивалски програм, а у понедељак, 19.априла, Синиша Ковачевић ће отворити и фестивалски део програма.

Публика ће ове године у фестивалском делу имати прилике да погледа Нушићеве комаде:
Народни посланик, Ујеж, Покојник, Кирија, Госпођу министарку и Сумњиво лице.


Свечао затварање програма и додела награда, заказани су за 25. април у 20 часова.
Овогодишњи добитник награде за животно дело је Милија Вуковић, члан ансамбла Крушевачког позоришта, који ће се на завршној вечери публици представити са својим гостима.