У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Оживљавање бокса у Србији

Смедерево ће подржати настојање боксерских легенди да боксу врате стару славу.


       Прошле недеље у локалној самоуправи града Смедерева разматрана је могућност оживљавања бокса. Наиме, идеја је да се поврати стара слава овог спорта. Због тога су се Тадија Качар, директор Боксерског савеза Србије и боксери са националниом признанјима
Љубиша Симић и Зоран Спасић састали са градоначелником Смедерева Предрагом Умичевићем и чланом Градског већа за спорт и омладину Ненадом Максићем.
Повод њиховог доласка је повратак бокса на старе стазе не само у Смедереву већ у целој Србији.

     "Ово је акција боксера који су освајали медаље на олимпијским, светским и европским такмичењима. Због лошег котирања бокса у Србији решили смо да посетимо све градове који су некада словили за боксерске центре који имају инфраструктуру, имају људе и публику", рекао је Тадија Качар истакавши да је идеја да боксерски спорт добије ону подршку коју је некада имао, да се врате резултати на некадашњи ниво.

     "Смедерево је препознато од стране Боксерског савеза Србије као место где може да се инвестира у овај спорт и да се врати стара слава боксу", нагласио је градоначелник Предраг Умичевић.

Учесници састанка изразили су спремност да дају свој допринос оживљавању бокса у граду.