Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


ПАТОСИНЕМА!

Нови биоскоп у нашем граду!

 

До 1. септембра можете пронаћи нови биоскоп на једној од најлепших смедеревских локација, у парку поред Дунавског кеја. Дођите у госте, јер је он увек расположен за дружење. Ваше друштво чини га лепшим, а заузврат, он ће Вам поклонити свој кутак, филмове и лепе, незаборавне тренутке.

 

ПАТОСИНЕМА! је замисао позоришта ПАТОС, по угледу на многе светске градове, који су магију биоскопа пренели у амбијент јавних паркова. Желели смо да то омогућимо и Смедереву како бисмо обогатили летњу културну сезону, али и створили ново место окупљања нас Смедереваца.

 

ПАТОСИНЕМА! ће преко целог лета бити Ваш дунавски комшија код кога ћете моћи да погледате најразноврсније жанрове кинематографије, али и добре филмове какве данас све ређе срећемо.

 

На конкурсу Фондације АНА и ВЛАДЕ ДИВАЦ под називом „Знам шта хоћу" ова идеја је препозната као важна за локалну заједницу и младе и захваљујући овој фондацији она је и остварена.

 

Цена улазнице за биоскоп ПАТОСИНЕМА! не кошта много. Треба вам добра воља, љубав према филму, жеља да се дружите и позитиван, младалачки дух. Ми смо Вас позвали, а Ви доласком потврдите да је наше Смедерево FOREVER YОUNG!

 

Целокупан програм је у потпуности бесплатан и намењен је широј популацији.

 

НАПОМЕНА: УКОЛИКО ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ ЗА ПРОЈЕКЦИЈУ НА ДУНАВСКОМ КЕЈУ НИСУ ПОВОЉНИ, ПАТОСИНЕМА! СЕ СЕЛИ НА ПАТОСЦЕНУ, АТРИЈУМ ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ, КОД "ЕНИГМЕ"!!!

 

Овај филмски викенд је посвећен Француској и њеном савременом филму. Ове филмове смо Смедеревцима обезбедили кроз сарадњу са Француским институтом из Београда и има их укупно 5. Већ смо имали прилике да погледамо два, а овај француски циклус настављамо у добро познатом термину у 21:00 са следећа три наслова:

 

ПЕТАК

 

Филм: А ти, ко се теби свиђа? (Et toi, t'es sur qui?, 90', 2006)

Режија: Лола Доајон

Играју: Луси Деклозо, Криста Тере

 

(Петнаестогодишња Елоди одлучује са својом пријатељицом даркерком да изгуби невиност. Остало им је још само недељу дана до краја распуста. Оне ће се суочити са стварношћу коју су другачије замишљале. Упоредо с тим, Елоди открива да се пријатељство које гаји са својим другаром Венсаном може претворити у заљубљеност...)

 

СУБОТА

 

Филм: Све што сија (Tout ce qui brille, 100', 2009)

Режија: Жералдина Накаш и Ерве Мимран

Играју: Лејла Бекти, Жералдина Накаш, Одре Лами

 

(Ели и Лила су као сестре. Познају се од малих ногу, деле све и сањају о неком другом, лепшем животу. Живе у истом предграђу, на десет минута од Париза. Одлучиле су да престану да живе на десет минута од својих живота. Од малих свађа до великих лажи, оне ће предузети све како би ушле у неки други свет где им се чини да је све могуће. Међутим, све што сија није ...)

 

НЕДЕЉА

 

 Филм: Томбоy (Tomboy, 82', 2011)

Режија; Селина Сиама

Играју: Зое Еран, Малон Левана, Жан Диион

 

(Десетогодишња Лор је мушкобањаста девојчица. Када се преселила у нови крај, она успева да убеди Лису и њено друштво да је дечак. Истина или изазов? Изазов. Лето постаје права играоница и Лор постаје Мајкл, дечак попут других... довољно различит да привуче пажњу Лизе која се заљубљује у њу. Лор се игра са својим новим идентитетом као да крај лета неће открити њену страшну тајну)

 

ДОБРОДОШЛИ!