... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


ПАТОСИНЕМА! се приводи крају

Покретни алтернативни театар омладине Смедерево ПАТОС приводи крају прву ПАТОСИНЕМУ!

 

У четвртак од 20:15 је била заказана промоција публикације "Смедеревски кувар - улица сећања" позоришта ПАТОС, која ће због техничких проблема бити одложена за предстојећу Смедеревску јесен. Нови термин и место ће бити благовемено најављени.

 

НАПОМЕНА: Уколико временски услови не буду били повољни, пројекција се отказује!

 

До следећег лета се ПАТОСИНЕМА! од вас опрашта са још четири наслова ове недеље.

 

 

ЧЕТВРТАК У 21:00

 

Филм: КУХИЊА СОУЛА (Немачка, 99', 2009) - комедија

Режија: Фатих Акин

Улоге: Адам Буздукос, Мориц Блајбтрој, Бирол Инел...

 

После драма Главом кроз зид и На другој страни, Фатих Акин представља једну турбулентну комедију. Један немачки угоститељ грчког порекла брани свој Имбис "Соул Китцхен" од продаваца некретнина, порсеке управе и свог брата, коцкара.

 

 

ПЕТАК У 21:00

 

Филм: ЦАРИГРАДСКА КУХИЊА (Грчка, 108', 2003) - комедија

Режија: Тасос Булметис

Улоге: Јоргос Корафаце, Рениа Луизиду...

 

Цариградска кухиња је прича која пропагира уживање у малим животним радостима попут кувања, али с горком позадином политичког сукоба Грка и Турака. Филм тако доноси јасну поруку мира и толеранције, показујући како сукоби на разини политике могу упропастити лепе животне ствари.

 

 

СУБОТА У 21:00

 

Филм: ИНТИМНИ ПУЦАЊ У ГЛАВУ (Мађарска, 73'. 2009) - комедија

Режија: Пéтер Сзајки

Улоге: Есзтер Нагy-Кáлóзy, Тибор Гáспáр, Зсолт Хусзáр...

 

Радња филма се одвија у једном дану. Четворица мушкараца, независно један од другог, завршавају у ноћном клубу на крају напорног дана. Сексуалност лежи у основи приче сваког од њих.

 

 

НЕДЕЉА У 21:00

 

Филм: БЕЛИ ДЛАНОВИ (Мађарска, 97', 2006) - драма

Режија: Сзаболцс Хајду

Улоге: Золтáн Миклóс Хајду, Кyле Схеwфелт,  Гхеоргхе Диница

 

Потресна спортска драма која на инветиван и оригиналан начин преиспитује дубоке емотивне проблеме врхунских спортиста који жртвују све зарад успеха. У центру пажње је однос тренера и врхунског спортисте који се спрема за одлучујући моменат своје каријере - Олимпијаду. Светска критика је истакла неконвенционалан приступ теми и визуелно богатство филма.