POTPISANI NOVI UGOVORI O FINANSIRANjU VANTELESNE OPLODNjE Odobren projekat u okviru grant šeme Programa Exchange 5 Analiza procene javnih finansija na lokalnom nivou i kreiranje rang-lista jedinica lokalnih samouprava na osnovu izveštaja DRI Ugovor za izvođenje građevinskih radova na sanaciji i rekonstrukciji objekta Gimanzija Smederevo Sanacija divljih deponija


POZIV za davanje inicijative za dodelu priznanja i nagrada grada Smedereva povodom Svetosavskih svečanosti

Povodom organizovanja 29. Smederevskih svetosavskih svečanosti u gradu Smederevu, upućujemo

  

P O Z I V

            za davanje inicijative za dodelu priznanja i nagrada grada Smedereva povodom Svetosavskih svečanosti

  

             U januaru 2018.godine u Smederevu će biti organizovane 29. Smederevske svetosavske svečanosti. U okviru svečanosti, brojnim duhovnim i kulturno-umetničkim priredbama i sadržajima, prisećamo se na vreme i dela Svetog Save, jedne od najistaknutijih ličnosti srpske istorije i kulture.

          Povodom Svetosavskih svečanosti, istaknutim pojedincima i pravnim licima, biće dodeljena priznanja i nagrade Grada Smedereva za izuzetne rezultate ostvarene u određenim oblastima rada i stvaralaštva.

          Odlukom o priznanjima, nagradama i poveljama grada Smedereva,

("Službeni list grada Smedereva", broj 2/2014), utvrđeno je da se povodom Svetosavkih svečanosti dodeljuje Svetosavska povelja i Svetosavska nagrada za stvaralaštvo mladih.

 

          „Svetosavska povelja" se dodeljuje fizičkim i pravnim licima za izuzetne rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu u oblasti prosvete, nauke, kulture i zdravstva.


          „Svetosavska Nagrada za stvaralaštvo mladih" dodeljuje se za najuspešnije rezultate i ostvarenja učenika i studenata, koji imaju prebivalište na teritoriji grada Smedereva, i to:

          - učenicima osnovnih i srednjih škola, koji imaju prosečnu ocenu 5.0, koji su u toku školovanja u osnovnoj i srednjoj školi osvojili najmanje  jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji iz opšteobrazovnih ili stručnih predmeta i područja rada, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja , odgovarajućih stručnih društava prosvetnih radnika ili zajednica srednjih stručnih i umetničkih škola;

 

          - studentima fakulteta i akademija, koji su osnovne studije završili u roku sa najnižom prosečnom ocenom 9,60.

          Nagrada se dodeljuje za rezultate u prethodnoj školskoj godini.

 

          Inicijativu za dodelu priznanja i nagrada mogu dati preduzeća, ustanove, mesne zajednice, društvene organizacije, udruženja građana, organi jedinice lokalne samouprave.

          Pravo inicijative za dodelu priznanja i nagrada imaju i pojedinci i grupe građana sa područja grada Smedereva.

         

          Inicijative za dodelu Svetosavske  povelje i Nagrade za stvaralaštvo mladih, obrazložene podacima o rezultatima rada pojedinaca, odnosno pravnog lica koji se predlaže, dostavite Gradu Smederevu - Odboru za organizovanje Svetosavskih svečanosti ( Omladinska 1 ) najkasnije do 19. januara 2018. godine.

  

          Priznanja i nagrade biće svečano uručena na Svetosavskoj akademiji 26. januara 2018. godine.


  

                                                                                             ORGANIZACIONI      

                                                                                    ODBORA ZA ORGANIZOVANjE

                                                                                  SVETOSAVSKIH SVEČANOSTI