Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ БОРИС ТАДИЋ ПОСЕТИО СМЕДЕРЕВО

Последње сате мандата, председник Србије Борис Тадић, провео је у нашем граду
     

       Председник Србије Борис Тадић  посету Смедереву почео je обиласком Железаре, која је од 31. јануара у власништву Владе Републике Србије. У фабрици су га дочекали председник Скупштине друштва Железара Смедерево д.о.о. градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић, директор Железаре Смедерево Иван Милошевић, као и  менаџмент компаније.
Председник Тадић обишао је Топлу ваљаоницу у којој настаје најпродаванији производ компаније, топловаљана трака. Гости су имали прилику да виде предпругу, завршну пругу и моталице на Топлој ваљаоници где се формира котур који, као крајњи производ иде у продају, или у даљи процес прераде.
    Влада Србије ће расписати тендер за проналажење стратешког партнера за Железару Смедерево, поручио је Тадић након обиласка погона топле ваљаонице и оценио да ће се показати да је одлука државе да стане иза те компаније била оправдана и исплатива.
Председник је рекао да очекује да у кратком року може да се пронађе партнер за железару, а да би било добро да тај партнер има своју коксару, јер ће тако железара бити конкурентнија на тржишту, и да уведе могућност процеса галванизације како би произведени лимови могли да се уграђују у каросерије аутомобила који се производе у Србији.
Истакао је да је Железара стратешко предузеће зато што на себи држи читав металски комплекс и подсетио да она пласира велики проценат својих производа на тржиште Србије, али и да од ње зависе многе друге домаће фирме. Управо због тога, додао је председник, држава мора да помогне Железари и да има стратегију развоја металске индустрије.
"Није случајно компанија 'Данијели' дошла у Србију. То је зато што Србија има развијену металску индустрију и зато што имамо стратегију. Управо зато је држава стала иза Железаре", навео је Тадић.
"Битно је да наставимо да радимо ови темпом. Све што смо до сада успели, успели смо захваљујући помоћи државе", рекао је Иван Милошевић, директор Железаре. Милошевић је председника Србије упознао са производним процесом и вредностима које се афирмишу у компанији, а посебно је истакао значај очувања радних места у фабрици.