Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


ПРИЈЕМ ЗА ЗЛАТНЕ ВЕСЛАЧЕ

Градско руководство организовало је данас пријем за Александра Филиповића и Јована Јовановића, чланове националне посаде четверца са кормиларом, који је на првенству света у Литванији пре три дана одбранио златну медаљу, освојену прошле године у Амстердаму, и њиховог тренера и селектора јуниорске веслачке репрезентације Дејана Гуслова.

– У име Градске управе и свих житеља града желим да вам честитам на златној медаљи коју сте одбранили. Ви сте понос Смедерева. Веслачи су постали заштитни знак нашег града. Тешко је освојити злато, али га је још теже одбранити и сачувати. Ваши резултати служе за пример младима- рекла је градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић.

Председник Скупштине града Смедерева Бранче Стојановић честитао је веслачима на постигнутом успеху и рекао:

- Овом приликом сте нас опет обрадовали резултатима, на којима многи могу да Вам позавиде.

– Честитам на освојеном првенству и желим вам да нам доносите још лепих вести и медаља са свих такмичења - рекао је заменик градоначелника Бојан Теофиловић.

У име спортиста захвалио се селектор јуниорске веслачке репрезентације Дејан Гуслов.

- Није куртоазија кад кажем да нам значи да људи који воде град препознају да је оно што радимо добро и квалитетно и да на достојан начин репрезентујемо Смедерево у свету. Највеће заслуге за резултат имају спортисти, поготово због врло тешке ситуације у којој смо се нашли, они су се издигли изнад тога и успели да одбране светску титулу, што је малом броју екипа пошло за руком - оценио је Гуслов.

Двоструки освајач светског злата, Јован Јовановић, захвалио се представницима локалне самоуправе, али и свим људима који их подржавају.

- Леп је осећај поново освојити злато и доказати да резултат од прошле године није само срећан дан. Лепо је потврдити резултат и ставити људима до знања да младе наде долазе и да се спремамо за Рио (де Жанеиро) 2016. године. Изузетан је осећај када слушаш химну на победничком постољу, гледаш све остале репрезентације како стоје и чекају док се твоја химна пева, то је осећај за који вреди живети - истако је Јовановић.

Председник Веслачког клуба Смедерево, Драгољуб Пауновић, похвалио је веслаче и нагласио да је одбрана злата велики успех за град и Србију.

Српски четверац са кормиларом Александар Филиповић, Јован Јовановић, Лука Ђорђевић, Игор Луцић и кормилар Матеја Јошић освојио је злато на Светском првенству у Литванији и тако одбранио прошлогодишњу златну медаљу и светски рекорд оборен у Амстердаму.

На данашњем пријему, представницима Веслачког клуба је уручена монографија града, а веслачима пригодни поклони.