... Споразум о сарадњи Града Смедерева и Економског факултета у Београду У славу Немањића – два значајна предавања историчара у Смедереву Отворене 29. Светосавске свечаности у Смедереву Отворен нови вртић у Смедереву


ПРИОРИТЕТ БЕЗБЕДНОСТ И ЗАШТИТА НА РАДУ

У просторијама Градске управе Смедерево данас је одржан Округли сто на тему безбедности и заштите здравља на раду.

Трибину је отворила и поздравила госте др Весна Драгојевић Јеремић, помоћник градоначелника за здравство и социјалну заштиту.

Предавање је отворила Милица Митковић, председник Регионалне привредне коморе Пожаревац.

Предавач Вера Божић Трефалт, директор Управе за безбедност и здравље на раду, говорила је на тему "Међународне правне регулативе у области безбеднсти и заштити здравља на раду; институције и међународна искуства у решавању безбедности и заштити здравља на раду".

Учесницима Округлог стола о Усклађености наше правне регулативе са међународним конвенцијама; институцијама и искуствима у спровођењу безбедности и заштити здравља на раду говорила је Слободанка Колџић, руководилац Центра за заштиту у машинству и заштиту од електричне енергије у а.д. Заштита на раду и заштита животне средине Београд.

О искуствима инспекције рада у праћењу организовања система безбедности и заштити здравља на раду у смедеревској привреди говорио је Обрад Ђорђевић, инспектор рада у Подунавском управном округу.

"Одговорно понашање у успостављању система, безбедности и здравља на раду у ЈКП "Водовод" Смедерево, тема је коју је обрадио Раденко Мићовић, инжењер заштите на раду .