Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Пет српских медаља на Европском првенству у кјокушинкајију за јуниоре

На Европском првенству у кјокушинкајију за јуниоре, које је завршено у суботу увече у дворани „Смедерево“, српски борци освојили су пет медаља, једну сребрну и четири бронзане.

На Шампионату Старог континента је наступило 248 бораца из 17 земаља, а медаље за Србију су освојили Немања Пантић (треће место у апсолутној категорији), Катарина Хољац (треће место, до 54 кг), Вања Ковалинка (треће место, до 80 кг), Светозар Аврамовић (треће место, до 80 кг),  Богдан Сретеновић (друго место, апсолутна категорија).

Догађај турнира био је дуел Србије и Јапана, тачније Милоша Миљковића и Yute Takahashia, као и Саше Стошића и Yute Sawamurе. Резултат је био 1:1.

Прво је на татами изашао Саша Стошић који је вођен публиком био бољи од Sawamurе. Миљковић је покушао да савлада Takahashia, али није успео да га победи.
Пионирски шампион Србије Андрија Вићентијевић у ревијалном мечу против Бугарског шампиона Богила Костова победио је резултатом 2:1 и тиме доказао да је у том узрасту један од најбољих такмичара у овом делу Европе.

У укупном скору, репрезентације Србије и Јапана играле су нерешено 1:1.
Домаћин турнира био је клуб СД Комбат, а покровитељи Министарство омладине и спорта и Град Смедерево.

Селектор репрезентације Србије, Милан Перић, оценио је шампионат изузетно успешним и поред многобројних повреда на турниру. Он је изразио задовољство одзивом публике и добрим резултатима бораца, а посебну захвалност је упутио служби медицинске помоћи.

Министарка омладине и спорта проф. др Алиса Марић приредила је у петак пријем за представнике Кјокушинкаи карате репрезентације Јапана и Србије, коме је присуствовао и Амбасадор царевине Јапан, Његова Екселенција Тошио Цунозаки.

Одржавање Европског првенства, пратили су едукативни семинари, ИКО Еуропе меетинг и судијски семинар, под руководством уважених гостију из Јапана, као и испит за добијање високих завања у кјокушинкаи спорту.