Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Пета сениорка Србије

Првенство Србије малокалибарским оружјем, А програм, сениори/сениорке – Нови Сад, 3–4.8.2013. године

 

Ана Алентијев, јуниорска репрезентативка Смедерева, ову такмичарску сезону завршила је добрим резултатом на Првенству Србије на малокалибарском стрелишту у Новом Саду, где је освојила пето место у дисциплини МК пиштољ, поновивши резултат са Првенства Србије, ваздушним оружјем када је такође у конкуренцији сениорки освојила пето место појединачно.

 

Алентијев је у финале ушла са 556 кругова (279 прецизно, 277 брза паљба), што је знатно мање него што је пуцала пре само десетак дана на Европском првенству Осијеку (572), али јој је тај резултат донео шесто место у квалификацијама.

 

У полуфиналу имала је десет „хитова“ колико и друга на светској ранг листи у овој дисциплини Зорана Аруновић из Црвене звезде. Њих две су распуцавале за четврто место које води у полуфинале финала односно меч за бронзу.

 

За злато су се бориле репрезентативке Србије првопласирана Јасна Шекарић и другопласирана Даница Рашета, док је трећепласирана Јелена Аруновић чекала на расплет дуела између Зоране и Ане.

 

Ана није издржала притисак, први пут се нашла у дуелном гађању и распуцавању за улазак у борбу за медаље и светска првакиња Зорана Аруновић је прошла даље, на крају победила и своју сестру и тренера Јелену Аруновић и освојила треће место. Злато је изборила легенда српског стрељаштва Јасна Шекарић (Црвена звезда), а сребро је припало Даници Рашети из Земун Центра.

 

Анин тренер Бобан Маринковић, не скрива своје задовољством Аниним резултатима ове сезоне: - Ана је показала да је у овом тренутку међу пет најбољих сениорки у држави. Боље од ње су само светски асови Јасна Шекарић, сестре Зорана и Јелена Аруновић, вишеструка европска првакиња Бобана Величковић, као и репрезентативка Земун Центра Даница Рашета.

 

Треба се узети у обзир да је Ана Алентијев пре мање од месец дана напунила тек 18 година и пред њом је каријера и озбиљно бављење стрељаштвом. Као јуниорка може наступати на такмичењима до 31. децембра 2015. године, тако да у будућности можемо очекивати још боље резултате.

 

У олимпијској дисциплини спорт пиштољ 30+30 метака наступило је укупно 13 такмичарки из шест клубова, финале је вредело 541 круг.

 

Стрељачка дружина Смедерево имала је такмичаре и у конкуренцији сениорки у дисциплини 60 метака лежећи. Наступиле су: Јелена Јаковљевић, Даница Денић и Александра Вујасин. Екипно су заузеле претпоследње шесто место, без значајнијих резултата у појединачној конкуренцији. У истој дисциплини у конкуренцији сениора Никола Симић, који је уз Ану Алентијев једини смедеревски стрелац који је био финалиста Европског првенства (Ковилово, 2005. године), освојио је 15 место у конкуренцији 23 стрелца.

 

Сезона малокалибарским оружјем у међународном програму је завршена, али у националном тек почиње и наш клуб ће у августу и септембру учествовати на регионалним и државним такмичењима и малокалибарском и војничком пушком, где имамо добрих резултата из претходних година.