Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Пливачко такмичење за Часни крст

Победник пливачког такмичења за Часни крст у Смедереву, као и претходне две године, је Србислав Чиплић.

Пливање за Часни крст у Смедереву окупило је ове године 17 младића, од којих је 15 пливало. Победник је, већ трећи пут, Србислав Чиплић.

“Захвалио сам се после треће узастопне победе и најавио одустајање од наредног такмичења. Нека се млађи пливачи окушају у борби за Часни крст, да осете драж победе, као што сам ја успео већ три пута”, изјавио је Чиплић.

Бивши ватерполиста Бечеја, Србислав Чиплић, од прошлог лета успешно преноси ватерполо и пливачке вештине деци и омладини на базену Спортског центра.

Црквена општина Смедерево и Одбор за неговање православне традиције организују на базену смедеревског одмаралишта „Југово“ традиционално вађење Часног крста, за Богојављење.

Град Смедерево је и ове године помогао одржавање манифестације пливања за Часни крст.

Домаћин манифестације, Зоран Игњатовић, истакао је да је манифестација ове године била најпосећенија, као и претходне две, које је организовао Одбор, поводом Бадње вечери и Српске нове године.

Игњатовић је подсетио да је Одбор за неговање православне традиције у претходном периоду уручио око 100 пакетића Установи за дневни боравак деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју Сунце, као и Дечијем одељењу Опште болнице Свети Лука у Смедереву.

Он је најавио да ће, у оквиру Светосавских свечаности, после литургије у недељу, деци бити подељено 100 пакетића.