Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Почела доградња азила за псе луталице у Смедереву

Ових дана почела је изградња новог дела прихватилишта за псе луталице. У кругу бившег „Комуналца“, у Шалиначкој бб, заправо већ постоји азил за псе луталице, али су му недостајали неопходни пратећи објекти.


Изградња ових објеката подразумева зидање просторија за запослене, којих је укупно дванаест, затим ветеринарске амбуланте у којој су за све потребне интервенције на располагању један ветеринар и два ветеринарска техничара, а азил ће од сада имати и посебан магацин за складиштење хране за псе.

Ускоро ће бити изграђена и јама за угинуле псе које одатле преузима и одвози специјализована служба из Јагодине.

Вредност инвестиције за коју се у целости побринуо Град Смедерево је близу два милиона динара.

Изградња нових објеката у прихватилишту обезбедиће боље услове за рад запослених као и квалитетнији смештај паса, а завршетак радова планиран је за крај јануара 2013. године.

У наредном периоду у плану је и изградња додатних смештајних капацитета за незбринуте псе, како би се њихов број на улицама града значајно смањио.