Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Почела ваздушна сезона на смедеревском стрелишту

Стрељачка дружина "Смедерево" биће домаћин првог кола Купа Србије у гађању ваздушним оружјем у дисциплинама на 10 метара, у суботу 20. октобра.


Након отварања стрелишта у Смедереву, марта ове године, када је одржано Првенство Србије, које је уједно било и последње званично такмичење наших стрелаца пред Олимпијске игре у Лондону, поново ће се окупити најбољи стрелци Србије.

Овим такмичењем традиционално почиње ваздушна сезона у Србији и прво је званично такмичење на којем ће наступити наши олимпијци после Олимпијских игара.

Куп такмичење ваздушним оружјем за јуниоре, јуниорке, сениори и сениорке, пушка и пиштољ, А програм у појединачној конкуренцији и за сениоре и сениорке, пушка и пиштољ, А програм у екипној конкуренцији окупиће у Смедереву укупно 118 стрелаца из 36 клубова из Србије, међу којима су и овогодишњи освајачи олимпијских медаља Ивана Максимовић и Андрија Златић, али и некадашњи, пре свих стрелац миленијума Јасна Шекарић и актуелна светска првакиња Зорана Аруновић.

На овом такмичењу наступиће и јуниорска екипа СД "Смедерево" пиштољем у саставу: Ана Алентијев, Сара Илић и Ана Лајчак, која ће се такмичити и у сениорској категорији. Од осталих стрелаца из Смедерева такмикчиће се још јуниорке пушком Јелена Јаковљевић и Даница Денић.

Такмичење за Куп ССС има за циљ подизање на виши ниво такмиче4ња из Календара ССС која се бодују и вреднују за састав репрезентације Србије, за категоризацију спортиста, за бодовање за стипендије, за одређивање учесника Кампа перспективних стрелаца Србије, као и подизање спортско-такмичарских резултата.

Од 1. октобра на стрелишту у Смедереву званично је почела ваздушна сезона.