Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Почеле 22. Светосавске свечаности

Отварањем изложбе фотографија поводом 90 година од смрти краља Петра Првог, почеле су 22. Светосавске свечаности.

У Историјском архиву у Смедереву у понедељак, 24. јануара отворена је изложба фотографија посвећених деведесетогодишњици од смрти краља Петра Првог Крађорђевића.
Након химне Светом Сави у извођењу црквеног хора Слога, присутнима се обратио градоначелник Смедерева Предарг Умичевић. Подсећајући на свевременост Светог Саве и вечну актелност суштине његове мисије, Умичевић је изразио наду да ће српски народ истрајати у свим оним порукама које им је Свети Сава упутио. Такође је подсетио шта је све Свети Сава жртвовао зарад стварања духовног мира, духовности нације  и државности Србије на овим просторима. Негујући такво дело имамо обавезу да се у овој недељи подсетимо шта нам ваља чинити за наредну годину. Порука Светосавља  је основна порука која у ова кризна времена треба да буде водиља не само српском народу, нагласио је Предраг Умичевић на свечаном отварању 22. Светосавскох свечаности у Смедереву.

"Изложба можда јесте скромна али је ово најбогатија документација која је представљена на једном месту, те је можемо сматрати драгоценом", рекао је директор Историјског архива Томислав Стевановић. Такође је нагласио да је реч о поклону добитника Светосавске повеље за 2009.годину, фоторепортера Радослава Жике Ранисављевића.

Изложбену поставку посвећену краљу Петру Првом Ослободиоцу, грађани могу погледати у просторијама Историсјког архива у Смедереву.