Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Почиње да ради базен на Спортском центру

У септембру би требало да буде завршена изградња смештајних капацитета за боравак спортиста.


Почетак сезоне купања у Смедереву, биће обележен Фестивалом фолколора у вечерњим сатима на базену од 15. до 18. јуна.
Базен је пун и све неопходне хемијске и биолошке анализе показале су да је вода исправна за купање. Чак је и температура већ достигла 23 степена, што је услов за почетак рада базена, тврди Миоломир Томић, директор Спортског центра у Смедереву. Он је позвао грађане да по популарним ценама, нижим од прошлогодишњих, проведу предстојеће лето на базену.
Дневна карта за боравак на базену, од 10.30 до 19.00 часова,  је 150 динара.
Јутарње купање је од 7.30 до 9.30 и карта је 80 динара.
Термини од 9.30 до 10.30 и увече од 19.00 до 20.00 часова резервисани су за обуку непливача и тренинге Ватерполо клуба. Петнаестодневна школа за непливаче је 500 динара, док је месечна чланарина 1.000 динара, при чему чланови могу користити базен свакодневно по два сата у наведеним терминима, осим недељом.
Цена ноћног купања, од 20.00 до 23.00 сата, иста је као и у дневном термину, 150 динара.
Oтварањем олимпијског и два мања базена за децу и непливаче у непосредној близини Дворане, лета 2010. употпуњен је спортски комплекс у центру града. Капацитет базена  је 7. 000 купача. Смедеревски базен је највећи у Србији по броју гледалаца који могу да прате догађаје са  трибина (10.000 гледалаца ), подсећају на Спортском центру. Овде такође очекују изузетно добру посећеност и обећавају бројне спортско рекреативне и забавне садржаје и овога лета. Ресторан и кафићи  раде тако да је уз продајна места за сладоледе, палачинке, крофне, обезбеђена комплетна угоститељска понуда на базену.
И ове године планирамо да организујемо културно забавну и спортску манифестацију „Лето на базену“ уз разноврсне активности, такмичења, игре на води за најмлађе купаче, наградне игре...
Сезона купања почеће уз Фестивал фолклора. У петак и суботу наступиће по 6 смедеревских културно уметничких друштава, док ће у финалу такмичења у недељу, бити проглашени најбољи. Цена карте за све три вечери је 100 динара, а улазница је уједно и наградни купон, каже Томић и позива грађане да предстојећи викенд проведу на базену, да зајдено отворимо трећу сезону купања.
Упоредо са припремама за почетак купалишне сезоне, на Спортском центру у Смедереву у току су радови на надоградњи анекса који ће обезбедити додатне смештајне капацитете за спортисте. Дворана Смедерево и установа Спортски центар претендују да постану јединствени спортско рекреативни комплекс, са бројним квалитетним садржајима. Интензивно се ради на проширењу спортске понуде на овом простору. Међу новинама је и надоградња анекса на Спортском центру.
Било је у старту кашњења због дотрајале постојеће конструкције, те су биле неопходне делимичне измене пројекта. Након наливања  стубова, предстоји  покривање конструкције па постављање преградних зидова. Надам се да ће радови сада ићи брже. Ту ће бити 46 лежаја за спортисте, 20 двокреветних, једна четворокреветна и две једнокреветне собе, плус сала за састанке, каже Миломир Томић директор Спортског центра. Уз нову стрељану, куглану, салу за стони тенис, изградњом смештајних капацитета биће створени услови, не само за одржавање бројних спортских турнира, већ и за обављање припрема такмичара из наше па и других земаља, сматра Томић.
У плану је и нова теретана а поред базена биће смештен  отворен терен за мали фудбал, тенис и кошарку. Томић се захвалио Градској управи на подршци и изразио наду да ће изградња анекса бити готова до септембра тако да ће се Смедерево наћи међу дестинацијама које су у понуди за обављање спортских припрема.