Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату ... Успешно реализован пројекат „Караван игре“ у Смедереву


Почиње изградња 20 станова у социјално заштићеним условима на Ковачићеву

  

У четвртак, 26. новембра у Скупштини града потписан је уговор о надзору радова на изградњи 20 станова у социјално заштићеним условима у Смедереву, на локацији Ковачићево. Са директорком Хаусинг центра, Браниславом Жарковић, Уговор је потписао градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић. Птписивању су присуствовали заменик градоначелника др Јасна Аврамовић, представници УНХЦР-а и Комесаријата за избегла и расељена лица Републике Србије.

Средства су обезбеђена од  Европске комисије а реализација пројекта је поверена УНХЦР-у и Комесаријату за избегла и расељена лица Републике Србије.

Радови су поверени Конзорцијуму Д.У. Интеграл и Кометинг Смедерево. Рок за реализацију читавог пројекта је  18 месеци. Како су све припреме благовремено обављене, усељење у станове може се очекивати у другој половини наредне године.

Представници Хаусинг центра, УНХЦР-а и Комесаријата за избегла и расељена лица Републике Србије, обишли су са члановима Градског већа, локацију на Ковачећиву.