ГИЗ у посети Смедеревској тврђави Градоначелница симоболично уручила кључеве хале Санација крова Музеја Дечја недеља Јесењи сајам цвећа, меда, зимнице и вина


Подршка ПКС Групи за дијаспору

Представници Групе за дијаспору Градске управе Смедерева и Туристичке организације Смедерева присуствовали су састнаку у Привредној комори Србије на тему Дунавске стратегије и конкурисања града Смедерева за реализацију пројеката који за циљ имају економско оснаживање и сарадњу са земљама и градовима у току Дунава.

Кооридинатор Савета Дунавских градова и регија Зоран Новаковић истакао је значај Дунавске стратегије за сарадњу европских држава на економском оснаживању целог региона. Он је нагласио да је у току реализација неколико пројеката којима је обухваћено и Смедерево, а да би један од њих, који подразумева чишћење корита реке Дунав од бродова потопљених у време Другог светског рата требало ускоро да буде реализован.

Састанку су присуствовали и Срђан Бошковић, саветник у Привредној комори Србије и Анка Војводић, руководилац Центра за дијаспору, који су пружили подршку раду Групе за дијаспору Градске управе Смедерево.

Представници Привредне коморе Србије најавили су и могућност организовања састанка са смедеревским малим и средњим предузећима како би им се представиле могућности за подршку коју ПКС пружа привредницима.