Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Подршка локланом одрживом развоју кроз смањење сиромаштва и економско оснаживање

Данас су у просторијама Градске управе представници  Немачке организације ХЕЛП одржали још један у низу инфо-састанака за Смедеревце који су заинтересовани за започињање малог бизниса.

У току је реализација актуелног трећег пројектног циклуса у Смедереву "Подршка локаланом одрживом развоју кроз смањење сиромаштва и економско оснаживање".

Вредност дела активности који се у нашем граду спроводи је 168.340 еура, у чему Град Смедерево учествује са 35,6 одсто, односно 60.000 еура.

На презентацији су заинтересованима, пре свега незапосленим суграђанима, биле на располагању информације о пројекту, начину и условима пријављивања, а подељени су им и пријавни формулари за конкурисање.

Попуњене пријаве потенцијални клијенти треба поштом да пошаљу Немачкој организацји ХЕЛП на адресу Учитељска бр.52, 11000 Београд и то најкасније до 15. октобра 2012. године.

За потенцијалне кориснике који ће имати потребу за додатним објашњењима, биће одржан још један консултативни састанак у просторијама Градске управе и то 10. октобра ове године, у периоду од 13 до 14 часова.

Подршка у оквиру ХЕЛП –овог програма биће пружена оним лицима која буду задовољила социјалне и економске критеријуме. Одабрани клијенти биће подржани у опреми за свој бизнис у вредности од 2.400 еура, пакетом пословних обука, затим стручном обуком за релевантне делатности и саветодавном подршком унапређењу развоја малих бизниса.

Обавезе клијената који буду изабрани да потпишу Уговор о донацији су регистрација пословне делатности у складу са законодавством Републике Србије, као и да похађају пословне и стручне обуке, обаве 15 часова друштвено корисног рада за добробит локалне заједнице, као и да изврше повраћај 20 одсто од вредности донације која им буде одобрена.

Више информација и пријавни формулар за конкурисање може се наћи и на линку http://www.help-serbia.org.rs/files/Prijavni_formular_Application_Form.pdf.