У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Подршка занатлијама

Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, у разговору са представницима Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије, изразила је подршку овом Синдикату и Удружењу предузетника града Смедерева.

 

Председник Синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије, Митар Костић, посетио је Градску управу Смедерево и разговарао са градоначелницом др Јасном Аврамовић, која је пружила уверавања да ће помоћи рад смедеревске организације.

 

„Ми пратимо њихов рад, има старих заната који су скоро изумрли, па посећујемо ове занатлије, додељујемо им разна признања, једноставно, да се види да нису заборављени. У разговору са градоначелницом, дошли смо до заједничког става да би требало помоћи овдашње Удружење да се активније укључи у сарадњу са другим организацијама", оценили су саговорници.

 

„Жеља нам је да заједнички пробамо да решимо све проблеме који су се нашли пред занатлијама - да имају радно-правну заштиту, да имају социјалну заштиту", рекла је градоначелница

 

„Наишли смо на добар пријем и мислим да ће наш долазак само продужити контакте и проширити сарадњу. То се може урадити само уз помоћ градоначелнице. Она нам је то обећала и то је добро и за Удружење и за нас из Синдиката", нагласио је Костић.

 

Ове године, од 3. до 6. октобра у Соко Бањи, биће одржани јубиларни, 20. Сусрети предузетника, када ће бити додељена признања, плакете, мајсторска писма и захвалнице, углавном занатима који одумиру, па им се на тај начин даје подстицај и подршка у даљем раду.

 

У посети гадоначелници Смедерева, поред председника Костића, био је и финансијски директор Београдског сајма, Славко Јовановић.