Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Подржано још двадесет пет малих бизниса у Смедереву

Данас су представници немачке организације „Хелп“ и Града Смедерева потписали још двадесет и пет уговора о донацији са клијентима подржаних у оквиру пројекта „Подршка локалном одрживом развоју кроз смањење сиромаштва и економско оснаживање“.

Укупан број подржаних клијената сада је педесет, колико је и било предвиђено предлогом пројекта и уговором о сарадњи између „ХЕЛП-а“ и Града Смедерева.

Градоначелница др Јасна Аврамовић честитала је новим клијентима на храбрости што су се у ова тешка времена уопште одлучили да се упусте у покретање бизниса и изразила наду да ће у 2013. години успешно започети да се баве својим послом.

„То што сте ви данас овде значи да сте имали добре пословне идеје“, рекла је Александра Бркић, представник „ХЕЛП“-а и наговестила клијентима да ће им организација бити на располагању не само при опремању њихових радњи већ и у смислу стручне помоћи.

Наиме, следећа етапа пројекта је набавка опреме за потписнике уговора, као и организовање пословних и стручних обука које ће корисници похађати, чиме би требало да се обезбеди одрживост и максимална оперативност подржаних бизниса.

Вредност пројекта „Подршка локалном одрживом развоју кроз смањење сиромаштва и економско оснаживање“ за Град Смедерево је 168.340 хиљада евра, од чега Град Смедерево суфинансира 35,6 одсто, то јест 60.000 евра.