Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Поклоњена два возила Полицијској управи у Смедереву

Град Смедерево поклонио је данас два нова возила Полицијској управи у том граду, у циљу унапређења безбедности саобраћаја.

 

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић уручила је кључеве два возила, Fiat Punto и Dacia Duster, начелнику Полицијске управе у Смедереву Дејану Поповићу.

 

„Од дела новца који ви зарађујете вршећи контролу саобраћаја, Градска управа је са Саветом за безбедност саобраћаја донела одлуку да купимо два возила и поклонимо Одељењу саобраћајне полиције Полицијске управе у Смедереву, у жељи да безбедност саобраћаја буде на вишем нивоу", рекла је градоначелница.

 

Она је подсетила да је у претходном преиоду локална самоуправа на сличан начин сарађивала са полицијом, преко обезбеђивања материјалних средстава, компјутера и друге неопходне техничке опреме и изразила жељу да полиција ова возила корисно употреби, да им дуго трају, а све у корист грађана Смедерева.

 

„Ви радите у интересу грађана Смедерева и то је разлог што се локална самоуправа, размишљајући о коришћењу ових средстава, али и на основу ваших потреба, одлучила за ову донацију. Уколико се сви послови обављају одговорно, онда ће и грађани бити одговорнији, нарочито поводом поштовања Закона о безбедности саобраћаја", рекао је председник Скупштине града Бранче Стојановић и такође изразио наду да ће се возила користити на добробит грађана.

 

Захваљујући се на препознавању потребе да се употпуни возни парк Полицијске управе у Смедереву, начелник Дејан Повић је нагласио да је у овом тренутку финансијске кризе помоћ веома значајна.

 

„Ова возила која смо данас добили, у знатној мери ће унапредити рад и функционисање Полицијске управе у Смедереву и сигуран сам да ће побољшати ефикасност на безбедности саобраћаја, али и укупној безбедности града Смедерева. У духу добре сарадње са Градском управом и вашим службама, сигуран сам да ћемо заједнички  учинити да Смедерево буде још безбедније и пријатније место за живот", поручио је Поповић.

 

Вредност поклоњених возила износи  2,3 милиона динара.