Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Покрени се - промени свет

Одржан пријем за саветника Амбасаде САД Конрада Тарнера и учеснике SYLAP програма Млади лидери Србије.


У оквиру SYLAP програма Млади лидери Србије, смедерсевски ученици боравили су у САД. Канцеларијa за младе града Смедерева је преко Грађанских иницијатива учествовала у програму SYLP који је финасирала америчка организација World learning из Вашингтона. Овај програм је спроведен у октобру и новембру и десет ученика  из Смедерева у том периоду, од месец дана, боравило је у Америци, где су стекли, кроз низ активности, одређене лидерске способности.
              Млади из Смедерева  имају задатак да у циљу промоције волонтерског рада и активирања младих, организују у Смедереву  велику акцију ,,Покрени се - промени свет".  коју су смислили у Wасхингтону .
       Млади ће по средњим школама, поставити штандове на којима ће промовисати идеју да нашем граду треба место, затвореног типа, на коме ће млади моћи да искажу своју креативност, стваралаштво и таленат и ангажују се такође у друштвено корисно као и да се баве неким другим стварима . То место би имало функцију омалдинског клуба. Ова акција има задатак да скрене пажњу великим компанијама и осталим приватним предузећима и приватницима који су вољни да помогну. и који, такође, мисле да је младима потребан омладински клуб, рекла је Марина Јанковић координатор Канцеларије за младе у Смедереву.
       Млади ће скупљати артикале из продавница, на тај начин што ће волонтери стајати на улазу у продавнице и свако ко жели, моћи ће код њих да оставе неки призвид (храну и пиће). Ова скупљена храна биће предата народној кухињи у циљу смањења глади и промоције хуманитарног рада.
        Планирано је да неафирмисани бендови на главном градском тргу одрже концерт.
 Грађанска иницијатива подржала је пројекат са 600 $.
       На пријему који је одржан у Плавој сали Градске управе Смедерево, млади су упознали руководство локалне самоуправе са стеченим искуствима за време боравка у САД.
Младе су поздравили др Јасна Аврамовић заменик градоначелника, Бранче Стојановић председник Скупштине града и Бојан Теофиловић помоћник градоначелника за локалну самоуправу. Похвално је да млади све више пажње поклањају волонтеризму, закључено је између осталог приликом сусрета.
Велико задовољство оствареном сарадњом изразио је Конрад В. Тарнер саветник Абасаде САД уз жељу да се сарадња настави и унапреди.