Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Покренута иницијатива за решавање проблема наводњавања

Покренута је иницијатива за капитално решавање проблема наводњавања свих сеоских месних заједница шумадијског краја, где примарну пољопривредну производњу чине воћарство и виноградарство.

На данашњем састанку у Градској управи са представницима сеоских месних заједница шумадијског краја, који је иницирало градско руководство, покренута је иницијатива, која ће бити достављена Градском већу, у вези са предузимањем првих корака за решавање проблема наводњавања и израду Идејног решења.

Генерални пројекат наводњавања дела града Смедерева обухватио је четири села, односно, катастарске општине Удовице, Сеоне, Петријево и Водањ. Површина која је претпостављена да се наводњава је 2.000 хектара.

Прва фаза Генералног пројекта наводњавања обухвата 500 хектара под воћем и виноградима, а у току су активности на изради Главног и Идејног пројекта за прву фазу Генералног пројекта за поменуте катастарске општине.

Према иницијативи председника месних заједница шумадијских села, чија је примарна производња воћарство и виноградарство, предложиће се израда Генералног пројекта и за остала воћарска села - Ландол, Колари, Вучак, Мало Орашје, Суводол, Друговац, Врбовац, Бадљевица, Биновац и Луњевац.