Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Пољопривредна производња на органски начин

Град Смедерево, у сарадњи са Задужбином Андрејевић из Београда, организује циклус семинара који се односи на органску производњу воћа и поврћа и савремену производњу у козарству.

 

Тим поводом, у среду је одржан први, од укупно три семинара који се организују у периоду од 5. до 7. фебруара у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању.

 

На првом семинару, који је био посвећен органској производњи поврћа, предавачи су били професор на Пољопривредном факултету у Новом Саду, Бранка Лазић, доајен и зачетник органске пољопривреде у Србији, аутор више књига и приручника из ове области и магистар Радомир Мандић, биолог по струци и уредник библиотеке „Зелена линија живота" у Задужбини Андрејевић, који је одржао уводно излагање о органској пољопривреди.

 

Тема семинара у четвртак је „Производња јагодастог воћа на органски начин", предавач је проф. др Слободан Миленковић, а у петак проф. др Владан Богдановић, са Пољопривредног факултета у Земуну, на тему „Козарство - савремени начин гајења".

 

Учесници семинара добијају одговарајућу литературу за сваки семинар појединачно, по два приручника у вези са темом која је на дневном реду, као и сертификате за учешће у поменутим семинарима.