Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Положени венци на спомен обележје у Липама


На данашњи дан пре 13 година на положају настрадли официри ПВО

           На положају на Вису, у атару села Липе, на данашњи дан пре 13 година погинули су потпуковник Благоја Радић и капетан  I класе Роберт Лајчак. Код спомен обележја у облику ракете и данас су се, као и претходних година, с дужним поштовањем окупили представници локалне самоуправе, мештани Липа и Смедерева, представници  250. ракетне бригаде ПВО Војске Србије, МУП-а, ученици ОШ „Вук Караџић“ - Lipe, делегације удружења и организација, да са породицама Радић и Лајчак посете место где су, бранећи отаџбину, животе изгубили наши суграђани.

"19. априла 1999. године служећи отаџбини, потпуковник Благоја Радић и капетан прве класе Роберт Лајчак дали су највише што човек може у одбрани своје земље, дали су свој живот, рекао је између осталог бригадни генерал Душко Жарковић,  и позвао је присутне да минутом ћутања одају пошту страдалима.


" Ове жртве су обавеза за све нас да се саћамо, негујемо оно што су ти људи дајући своје животе вредновали, истакао је градоначелник Предраг Умичевић. Обраћајући се ученицима школе у Липама градоначелник је нагласио да је добро што се од малена уче и навикавајуда поштују и цене праве вредности, јер ће једино тако израсти у много боље људе.

Венце су потом положили представници Команде 250. ракетне бригаде противваздухопловне одбране, представници Војске, МУП-а, а у  име града Смедерва градоначеник Предраг Умичевић и председник Скупштине града, Бранче Стојановић. Венце и цвеће положили су представници  бројних удружења и организација, СУБНОР-а, МЗ Липе, ОШ Вук Караџић и наравно породице Радић и Лајчак.