... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Помоћ Краљеву

Под покровитељством Града Смедерева  одржана је ХУМАНИТАРНА КОШАРКАШКА УТАКМИЦА.


 У спортској Дворани у понедељак је одиграна хуманитарна утакмица између кошаркашких клубова «Смедерево» из Смедерава и «Црвена Звезда» из Београда. Пре поцетка утакмице за косаркасе гостујуцег и домацег тима организован је пријем у ГУ Смедерево.

Сав приход од продатих улазница намењен је санирању последица земљотреса који је ове јесени задесио град Краљево.
Укупно је продато 1200 улазница. Део су откупила јавна предузећа Града, а остало су грађани Смедерева непосредно купили улазнице на благајни Дворане. 1075 улазница је продато по цени од 100,00 динара и 125 ВИП улазница по цени од најмање 200,00 динара.
Укупно је за санацију земљотреса у Краљеву прикупљено 123.889,00 динара.
Сусрет је оконцан изузетно напето са поеном разлике у корист гостију. КК Смедерево : КК Црвена звезда 85 : 86.
Организатори напомињу да је утакмица протекла у духу хуманости, односно да ни један од учесника овог спортског догађаја није тражио надокнаду за своје ангажовање: улазнице је бесплатно штампао СД Цонсултинг Смедерево, Сецуритy Ђорђевић је бесплатно обезбеђивао догађај, записнички сто као и судије су радили бесплатно, у организацији КК Смедерево и кошаркашког савеза Смедерево, услове за организацију и одигравање утакмице обезбедила је Спортска хала Смедерево доо, медији су бесплатно извештавали ...
Треба реци и то да је Смедерево донирало по слепер црепа и градјевиснких блокова за помоц Краљеву. Фудбалски клуб упутио је финансијску помоц а Грдаска управа ангазовала је без накнаде у два наврата Комисију за процену стете.