Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Попис пољопривреде завршен - незванични резултати до 15. јануара

Попис пољопривреде 2012. успешно се приводи крају на територији свих општина Подунавског и Браничевског округа. Рад пописивача завршен је 15. децембра, а за шест општина Браничевског округа је продужен до краја 2012. године.

Активности по општинама (пријем, преглед, паковање материјала и верификација првих резултата) трајаће најкасније до 31. децембра 2012. године.

Овај изузетно важан посао на територији града Смедерева је завршен, а први незванични резултати требало би да буду познати до 15. јануара 2013. године.

Укупан број домаћинстава обухваћених пописом на територији града Смедерева је 16.114, а посећено је више него што је планирано, укупно 16.174 домаћинства. Од тог броја, попуњено је 7.087 упитника по газдинствима и 26 код правних лица од 39 по евиденцији.

„Пронађено је више лица него што је планирано и у току је провера исправности података. Услов за попуњавање упитника нема 9.087 пољопривредних газдинстава, јер су се критеријуми, у односу на Попис становништва, драстично разликовали“, рекао је за градски сајт координатор за Подунавски и Браничевски округ, Драган Спасојевић.

Попис пољопривреде званично је завршен 15. децембра, а према његовим речима, за пет општина Браничевског и једну Подунавског округа је продужен до краја 2012. године.

Први незванични резултати очекују се до 15. јануара 2013. године, јер је законски рок за објављивање резултата по општинама месец дана од завршетка пописа.

„Попис пољопривреде је значајан зато што је рађен после 50 година и добија се комплетна ситуација и пресек стања у пољопривреди – чиме се располаже од обрадивог земљишта, механизације, стоке до објеката. Такви подаци, по нешто измењеној методологији, рађени су 1960. године, а у међувремену су прикупљани подаци о броју стоке кроз пописе становништва“, нагласио је Спасојевић.

Спасојевић је подсетио да је Србија, као земља кандидат за чланство у ЕУ, у обавези да поменути посао спроведе у овом десетогодишњем периоду, од 2005. до 2015. године.