Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Посао добили сви незапослени лекари и стоматолози

Сви лекари и стоматолози који су на евиденцији Националне службе за запошљавање у Смедереву биће ангажовани за рад у сеоским амбулантама на подручју града Смедерева.

 

Тим поводом, градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, са сарадницима, организовала је пријем за младе здравствене раднике који ће потписати уговор о раду на период од шест месеци.

 

„Локална самоуправа је решила да све незапослене лекаре са евиденције Националне службе за запошљавање радно ангажује - 11 лекара и 4 стоматолога. Вашим ангажовањем желимо да смањимо гужве у амбулантама и да решимо проблем сеоским месних заједница који сада имају мањак лекара, али да и у тим срединама пружамо и специјалистичке услуге", истакла је градоначелница.

 

Она је изразила очекивање да ће млади лекари показати довољно разумевања и љубави за пацијенте и да ће радити савесно.

 

„Овде није умешана политика. Не желимо да неко каже како је локална самоуправа селективно запошљавала. Сви сте нам једнаки, тако да ће сви лекари и стоматолози који су на евиденцији незапослених добити посао. Надам се да ће вам овај 14. фебруар, када добијате посао, остати у лепој успомени, а после све зависи од вас. Данас, када се слави Дан заљубљених и Свети Трифун, имате разлога да наздравите", рекла је градоначелница.

 

Докторка Јасна Аврамовић је додала да ће током дана разговарати са директором Опште болнице и директорком Дома здравља у Смедереву, како би, у складу са недостајућим специјализацијама, могао да се усмери и прати даљи процес усавршавања ових младих људи.

 

Заменик градоначелника, Бојан Теофиловић, пожелео је младим лекарима да свој посао обављају у складу са Хипократовом заклетвом и нагласио је да је могуће у Србији, у Смедереву, запослити се без икакве препоруке или чланске карте политичке партије.

 

Председник Скупштине града, Бранче Стојановић, поздравио је младе лекаре испред 70 одборника и подсетио да је локална самоуправа недавно преузела бригу о примарној здравственој заштити, која ће њиховим ангажовањем бити побољшана.

 

Члан Градског већа задужен за здравство, др Ивица Јевтић, изразио је задовољство што може да помогне младим колегама да започну радни век у нашем граду и што ће моћи услуге примарне здравствене заштите грађанима да пруже на време.

 

Пријему у Градској управи присуствовало је 13 свршених високошколаца, од којих 9 лекара и 4 стоматолога.

 

„Ово је прелеп гест и мислим да би ово требало да буде пример за целу Србију, како би се растеретили клинички центри, болнице и како би ставили акценат на примарну здравствену заштиту. Искрено се надам да ће ово бити пример и другим локалним самоуправама", оценила је млада докторка опште медицине Јелена Радошевић, која је Медицински факултет завршила у Крагујевцу.

 

Здравствени радници биће ангажовани на одређено време преко Дома здравља, а средства за њихове зараде биће обезбеђена из буџета Града Смедерева.