Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Посета смедеревским боксерима

Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, обишла је у петак Боксерски клуб Смедеревац, како би се упознала са условима у којима раде спортисти овог клуба, који одржавају тренинге у бараци код Спортског центра.

У Смедереву постоје два боксерска клуба, БК Смедерево и БК Смедеревац. У септембру је градско руководство иницирало први заједнички састанак руководства два смедеревска боксерска клуба, на којем је оцењено да се раздруживањем и стварањем нових клубова смањују средства опредељена за одређени спорт и да је основна идеја проналажење начина да ова два клуба заједнички делују.

На досадашњим састанцима са представницима боксерских клубова такође је договорено  да се размотри могућност обезбеђивања новог простора за боксере који су седамдесетих и осамдесетих година прошлог века на најбољи начин проносили име нашег града широм тадашње државе.

„На клубовима је да нађу модел заједничког рада, али је најцелисходније решење да се удруже у један клуб. На Спортском центру је планиран простор за борилачке спортове, па је реално да га користе и боксери, који сада вежбају у неадекватним условима“, истакла је градоначелница.

Управа Боксерског клуба Смедеревац сагласила се са идејом о фузији два смедеревска боксерска клуба, а градоначелница је сугерисала проналажење компромиса у вези са уједињењем два клуба.

Градоначелница је додала да ће новца у буџету бити све мање и да је жеља локалне самоуправе да се постојећи новац, опредељен за спорт, искористи на најбољи начин. Она је рекла да је боксерима пружена рука и да је ово први пут да се отворено прича о будућности овог спорта.

Сугерисано је да у прослави јубилеја - 70 година бокса у нашем граду, заједно учествују представници два клуба.