Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Постављена кровна конструкција на анексу Спортског центра

Занатски радови на покривању анекса Спортског центра, површине 480 метара квадратних, завршени су у четвртак. После окапница, прелази се на унутрашње радове - преградне зидове, електро, водоводно-канализационе и остале радове.

Нови простор ће омогућити квалитетан боравак спортиста током читаве године, оценио је в.д. директор Спортског центра у Смедереву, Миломир Томић.

„Битно је да смо покрили објекат и да унутрашњи радови могу да се наставе независно од временских услова. Опредељење локалне самоуправе да се комплетна фасада анекса Спортског центра обнови је  право решење, јер је за 34 године постојања зуб времена узео данак, нарочито због стаклених зидова и прозора“, нагласио је Томић.

У покривеном делу биће изграђене 23 комфорне собе са укупно 46 лежајева - 20 двокреветних, две једнокреветне и једна четворокреветна соба, са рецепцијом и салом за састанке.

Директор Томић очекује завршетак радова до средине октобра, а према његовим речима, извођачи радова су оптимисти, па завршетак најављују раније.

„Био бих презадовољан ако би све послове завршили у поменутом року, укључујући и фасаду“, оценио је Томић.

За реконструкцију и адаптацију анекса Спортског центра, са радовима на фасади, све у оквиру планираних радова у првој фази, потписан је уговор на 29.500.000 динара без ПДВ-а, рекао је Томић и додао да ће, по завршетку планираних радов, Смедерево бити један од малобројних градова у Србији са комплетном понудом за боравак спортиста.

„Покушаћемо да реализујемо и идеју стару две године, да се направи нова теретана у оквиру Дворане Смедерево, која ће омогућити да на једном месту имамо све што је потребно за припрему свих узраста и категорија спортиста, па и врхунских“, закључио је Томић.