Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Постављена заштитна ограда

Код Економско-трговинске школе у Смедереву у петак је постављена заштитна ограда, у дужини од 200 метара, а биће постављено још 170 метара у правцу Основне школе Бранко Радичевић.

 

Члан Градског већа и председник Савета за безбедност саобраћаја на територији града Смедерева, Горан Крчмаревић, изјавио је да је постављањем ове ограде решен проблем безбедности деце, учесника у саобраћају на овом делу веома фреквентног пута од центра града према Железари, где се налазе две школске установе.

 

„Овде смо поставили 200 метара, а настављамо према ОШ Бранко Радичевић, још 170 метара заштитне ограде, јер на овом потезу гравитира око 2.000 деце", рекао је Крчмаревић.

 

Савета за безбедност саобраћаја претходно је урадио детаљну анализу, са највећим бројем саобраћајних незгода. Након тога, Градско веће је донело Закључак да Дирекција за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште уради пројекат и кренуло се у реализацију.

 

„Прво смо успорили саобраћај помоћним средствима, што се испоставило као добра ствар. Када Град и држава буду определили средства за постављање високотехнолошких камера, као и да санкционисање прекршаја буде брже, ми ћемо за веома кратко време да уклонимо „лежеће полицајце". Пошто има много несавесних возача, ми смо се одлучили за овакав корак, а након тога је постављена саобраћајна сигнализација, и хоризонтална и вертикална, као и огледала", казао је Крчмаревић и додао да је најважније да је успостављен систем и да сутра неће бити важно ко је на челу, ако је систем здрав и добро функционише.

 

Савет за безбедност саобраћаја на територији града Смедерева, после овог, планира низ других пројеката. Очекује се да Смедерево, први пут у својој историји, до краја године добије и кружне токове на Обилазници, која је проглашена „црном тачком".