Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Потписан Меморандум о сарадњи у извршењу алтернативних санкција

Министар правде и државне управе Никола Селаковић потписао је данас Меморандум о сарадњи у извршењу алтернативних санкција, са градоначелницима и представницима Панчева, Смедерева, Пожаревца, Лесковца, Сремске Митровице, Чачка и Ужица.

 

Овим Меморандумом, Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде и државне управе отвориће 8 нових канцеларија за извршење алтернативних санкција у Србији.

 

Обраћајући се присутнима приликом потписивања меморандума, градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, изразила је задовољство због будуће сарадње Града и Министарства правде и државне управе.

 

„Будућа сарадња ће свакако имати позитивног ефекта како за државу тако и за Град. Створиће се и одговарајући амбијент за осуђена лица јер ће се путем обављања друштвено корисног рада истима омогућити да на начин којим се не вређа људско достојанство остваре поновну интеграцију у друштво", истакла је градоначелниц.

 

Она је додала да ће се на тај начин смањити и издаци на нивоу Града Смедерева, утолико што ће се укључивањем осуђених лица у обављање радова у јавном интересу избећи додатни финансијски трошкови.

 

Градоначелница је нагласила да Град Смедерево свакако има потребу да у пуној мери да допринос овој сарадњи и изразила наду за успешно остваривање сарадње са  канцеларијама које су већ у функцији у Београду, Крагујевцу, Нишу, Новом Саду и другим градовима.

 

Др Јасна Аврамовић је закључила да ће досадашња искуства ових градова допринети успешном почетку рада Канцеларије у Смедереву.

 

У циљу пружања подршке Министарству правде и државне управе и Управи за извршење кривичних санкција у области реформе правосуђа и спровођења система алтернативних санкција у друштвеној заједници, потписивањем Меморандума успоставиће се трајна сарадња и кординација између министарства и градова, као неопходан услов за извршење алтернативних санкција и успешне реинтеграције осуђених лица у друштвену заједницу.