Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Потписан Угор за изградњу нове санитарне депоније

Дулић поручио : Ускоро рекултивација депоније, рафинерија безбедна за грађане

Данас је потписан Уговор о поверавању дела послова комуналних делатности ( прикупљање, превоз и испорука комуналног отпада на Регионални центар) управљања и одржавања регионалног центра за сакупљање , селекцију, прераду и одлагање комуналног чврстог отпада, на локацији Сегда-Јелен До у Смедереву.

Потписивању Уговора присуствовали су:
министар животне средине, рударства и просторног планирања  Оливер Дулић са сарадницима, представници Друштва Пор Вернер и Вебер (господин Клаус Грубер, директор и госп. Слободан Цветковић заменик директора компаниј), представници локалне самоуправе,  градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, заменик градоначелника др Јасна Аврамовић, председник Скупштине града, Бранче Стојановић, начелник Подунавског управног округа Момира Радојковића, као и чланови већа и учесници у припреми Уговора.
Уз присуство медија, овај важан документ су потписали господин Клаус Грубер, директор Компаније Пор Вернер и Вебер и градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, а затим су се новинарима обратили представници страна потписница и министар Дулић.

Изградњом нове депоније стварају се услови да се реши велики еколошки проблем Смедерева, постојећа депонија Годоминско поље. Поводом депоније која ће се напокон затворити министар каже:

„ Издвојили смо 75 милиона динара, као наше учешће у овом великом Пројекту рекултивације и затварања депоније у Годоминском пољу. Ми ћемо се потрудити да у наредних неколико година, на том месту, уместо ове катастрофе, буде нешто што ви пожелите. Да ли је то парк, врт, дечије игралиште, било шта што вама треба да служи, а да тај проблем буде решен у складу са стандардима. То је обавеза државе и ми смо је данас преузели на себе“.

Министар је у свом обраћању направио осврт и на предстојећи догађај, потписивање Уговора о изградњи рафинерије у Смедереву и рекао следеће

„ Рафинерија у Смедереву ће се градити у складу са најбољим европским стандардима и апсолутно неће представљати опасност за животну средину и за грађане Смедерева“-рекао је Дулић.