Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Потписан Уговор између града Смедерева и Комико оил-а

Потписан Уговор о издавању земљишта за изградњу рафинерије


        У Вили „Златни брег“, некадашњем летњиковцу династије Обреновић, где је прошле године одржан састанак трилатерале данас, 25. априла, потписан је Уговор о издавању земљишта за изградњу рафинерије у Смедереву.
       Да подсетимо, председник Србије Борис Тадић и премијери Хрватске и Словеније, усвојили су прошле године заједничку изјаву о економској сарадњи. Данас, у вили поново важна економска тема. Реч је о највећој гринфилд инвестицији у Смедереву вредној 250 милиона долара, највећој у Смедереву у протеклих 30 година. Град Смедерево је од Владе Републике Србије добио земљу за издавање без накнаде.
Уговор о закупу земљишта за изградњу рафинерије, потписали су градоначелник, Предраг Умичевић у име града Смедерева и Венцислав Иванов у име "Комико Оил"- а.
О значају ове инвестиције говорили су Брајан Мареј, генерални директор Комико Оил-а, Предраг Умичевић, градоначелник Смедерева, њ.е. Мери Ворлик, амбасадорка САД и Mилан Марковић, министар у Влади Републике Србије
Потписивању су присуствовале бројне званице, међу којима амбасадорка Данске, њ.е. Мете Кјуел Нилсен, представници Амбасаде Холандије , председник Скупштине града Бранче Стојановић, Милијана Новаковић начелница Градске управе са представницим локалне самоуправе, начелник Подунавског УО Момир Радојковић, као и  Милутин Игњатовић генерални директор ЦИП-а, Милован Марковић генерални директор Железница Србије, Велимир Унковић – Транснафта, представници Србијаводе  и бројни пословни партнери.
     Након данашњег потписивања Уговора о закупу земљишта за изградњу постројења за прераду сирове нафте, са градом Смедеревом, Комико оил доо Београд, најављује изградњу значајног индустријског комплекса у периоду од 36 месеци, са директним инвестицијама у износу од 250 милиона долара и будућим сигурним радним местима за више од 500 људи.
Ова инвестиција значајна је за Смедерево јер се њоме буџет града увећава за износ од 652 милиона динара за закуп, чему треба додати  и око 4 милона евра на име  накнаде за уређење градског грађевинског земљишта. Такође је значајна и за остала јавна предузећа у Србији јер ће захваљујући њој, бити изграђен колосек неопходан за функционисање рафинерије, као и нафтовод од Панчева до Смедерева и нова трафо станица од 63 мегавата у Годоминском пољу за потребе рафинерије  и  Индустријске зоне Смедерево.
Министарство екологије је партнерски стало уз град Смедерево, нарочито у ставу да заштита животне средине нема алтернативу.