Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Потписан Уговор са Ластом

    Данас су у Пленумској сали ГУ Смедерево потписани Уговор са СП „Ласта“, поводом превоза студената за школску 2011/2012. годину са пребивалиштем на подручју града Смедерева на релацији Смедерево- Београд- Смедерево и Уговор поводом превоза ученика основних и средњих школа и запослених у основном и средњем образовању.

     Уговор су потписали градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић и директор СП „Ласта“, пословна јединица Смедерево, Милан Николић. Присутни на потисивању су били и директор СП „Ласта“ Велибор Совровић, као и представници овог предузећа и града Смедерева.
„Захваљујем се компанији „Ласта“ која је уложила напор да дође до реализације овог Уговора. Од данас студенти могу да користе све поласке Ласте, без обзира да ли је реч о смедеревској или београдској, али и да се са студентском месечном картом, поред релације Смедерево-Београд, возе и у градском превозу, од својих кућа до главне станице. Морам да кажем, да је на захтев локалне самоуправе, Ласта понудила и осталим превозницима да се укључе у градски превоз под истим условима, тако да грађани Смедерева не морају да чекају Ластин аутобус већ могу да користе и превоз друга два возара са истом месечном картом. Захваљујући разумевању људи из овог предузећа, у нашем граду почиње са радом аутобуски систем који подсећа на линијски превоз у Београду. У наредном периоду ће бити регулисани и Уговори за лица старија од 65 година и социјално-хуманитарне организације. Тако ће зонским режимом саобраћаја бити обухваћене све категорије становништва чије карте субвенционише Град“-рекао је градоначелник Умичевић.

Директор компаније Ласта, Велибор Совровић, истакао је да потписани Уговор није претерано економски добар за Ласту Београд, али је то модел по коме треба наступати и према граду Смедереву и према осталим локалним самоуправама. Најбитније је да грађани у свих 16 локалних самоуправа са којима Ласта сарађује буду задовољни услугом превоза и да добију најбољу услугу за најмање новца- истакао је директор овог предузећа.

  Овим Уговорима студенти остварују право превоза на релацији од места пребивалишта до места поласка на релацији Смедерево- Београд -Смедерево, као и на свим локалним линијама на територији града Смедерева.
    Цена појединачне месечне карте за превоз студената за школску 2011/2012.годину, са одобреним попустом Превозника, износи 8.072,54 динара без пореза на додату вредност.
    Укупна вредност јавне набавке износи 5.932.203,00 динара без пореза на додату вредност.
         За новембар и децембар 2011.године средњошколци ће за превоз, без ПДВ-а, плаћати 1.157, 41 динара, док ће Град дотирати остатак у износу од 1.064, 81.
    За ученике основних школа и запослене у основним и средњим школама, Град Смедерево плаћа пун износ договорене цене карте без ПДВ-а, која до краја године износи 2.222,22 динара, а од  01. јануара 2012. године 2.388,89 динара.
    Средњошколци ће плаћати 56% цене појединачне месечне карте, у износу од 1.295,89, а буџет Града Смедерева преостала 44%, односно, 1.093,00 динара без ПДВ-а.