Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Потписан меморандум о сарадњи Града Смедерева и Београдске пословне школе

У Смедереву је данас потписан Меморандум о сарадњи Града Смедерева и Београдске пословне школе - Високе школе струковних студија.


Меморандум су потписали градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и помоћник директора Београдске пословне школе проф. др Драгиша Ранђић.

Потписивање меморандума је први корак у сарадњи у циљу образовања будућих кадрова из студијских програма маркетинга и трговине, менаџмента, финансија, банкарства и рачуноводства, као и пословне информатке и електронског бизниса, пореза и царина.

„Свакако да је циљ Града Смедерева да омогући што боље услове за образовање свим нашим суграђанима“, рекла је градоначелница др Јасна Аврамовић и додала:
„Желимо да младим Смедеревцима омогућимо усавршавање и студирање у родном граду што ће изискивати минимум трошкова школовања за њих и њихове родитеље. Такође желимо да наше будуће младе стручњаке задржимо у овој средини.“

Председник Скупштине града Бранче Стојановић рекао је да је сарадња Града са Београдском пословном школом изванредна идеја, нарочито у време велике економске кризе, и додао да је „образовање свакако нешто што може да извуче друштво из економске кризе“.

Помоћник директора Београдске пословне школе проф. др Драгиша Ранђић, један од потписника Меморандума, изразио је задовољство што постоји оваква иницијатива:
„Ова школа постоји већ педесет и седам година и у свом раду је имала сарадњу не само са градовима и општинама унутар Србије, већ и ван ње, што иде у прилог квалитету и висини кадра који ова школа даје.“

Како су представници Београдске пословне школе навели, сви заинтересовани, који нису ове године успели да упишу факултет, имају могућност уписа у Београдску пословну школу у октобарском року.

Упис будућих студента обављаће се у Београду, док ће предавања и консулатитвна настава бити одржаване у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, који се налази у згради Монопола у Смедереву.

Београдска пословна школа као државна школа, омогућава младима да по завршетку студирања које траје три године буду присутни у европским образовним просторима по стандардима „Болоњске деклерације“.

Детаљи везани за почетак студија, услове уписа и студирање уопште, биће ускоро доступни на сајту Регионалног центра Смедерево.