Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Потписани уговори за средства за самозапошљавање

Свечано потписивање уговора за 17 незапослених особа, којима су одобрена средства за самозапошљавање у укупном износу од 2.550.000,00 динара, организовано је у среду у Градској управи.
 
Појединачна вредност субвенције за започињање сопственог бизниса износи 150.000 динара.

Члан Градског већа за ресор рада и социјалне политике и председник Локалног савета за запошљавање, Љиљана Животић Живановић, изразила је овом приликом посебну заинтересованост за побољшање услова рада у локалној средини.

„Активности које је Савет водио ове године, опредељујући 9 милиона средстава за програме самозапошљавања и запошљавања код послодаваца, само је део онога што се очекује од Градске управе. Од надлежног министарства ове године смо добили 900.000 динара, уз 9 милиона колико је Град Смедерево определио, успели смо да решимо 67 нових радних места кроз програм Локалног савета“, нагласила је Живановић.

Она је оценила, полазећи од чињенице колики је број незапослених, да је сваки проценат и промил у овом смислу јако значајан, па је намера Града Смедерева да се озбиљније посвети оваквим активностима.

„Локални савет за запошљавање је поново формиран и надамо се да ћемо у наредној години имати веће активности у програму и да ћемо обезбедити значајнија средства од стране Министарства рада како би решавали ова питања“, рекла је Живановић.

Она је корисницима субвенција пожелела успешан рад, као и да добијена средства  наменски искористе.

Директорка Националне службе за запошљавање у Смедереву, Драгана Добрић је истакла да Град Смедерево и Филијала у Смедереву већ седам година заједно раде на ублажавању великог проблема незапослености и да је за то време више од 450 особа дошло до посла, захваљујући, пре свега средствима Града Смедерева.

Она се захвалила градоначелници др Јасни Аврамовић и градском руководству што су ове године издвојена додатна средства, у односу на првобитно планираних 6 милиона динара и додала да ће средства корисницима бити уплаћена у четвртак или петак.

Скромној свечаности потписивања уговора присуствовао је и помоћник градоначелника за привреду, инвестиције и развој, Првослав Недељковић, а потписницима уговора су подељени пригодни поклони.