Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Повећање броја паркинг места

Јавно предузеће Дирекција за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште Смедерево ће у дане викенда и наредне недеље изводити радове, односно биће постављена саобраћајна сигнализација којом ће бити одређен једносмеран режим саобраћаја у Улици Петријевски поток (на делу од Улице Проте Матеје до Улице Моме Арделића), Улици Светозара Марковића и Војводе Главаша у Смедереву.

 

Наведена измена режима саобраћаја има за циљ регулисање динамичког и стационарног саобраћаја у наведеним улицама и повећање безбедности свих учесника у саобраћају као и повећање броја паркинг места у Улици Петријевски поток и Светозара Марковића.

 

У Улици Петријевски поток, која се налази у непосредној близини Дома здравља, постоји велики број захтева за паркирањем, што је за последицу имало то да возачи своја возила паркирају дуж тротоара као и свим слободним површинама. Извештајем о безбедности саобраћаја на територији града Смедерева, који је усвојила Скупштина града, утврђен је висок ризик страдања пешака у саобраћају, те ће овим решењем бити јасно обележена паркинг места дуж улице, а тротоари ће бити слободни и безбедни за кретање пешака.

 

Пројектованим решењем биће обележено нових 40 паркинг места чиме ће број паркинг места у овој улици бити повећан сто одсто.

 

На захтев станара за повећање броја паркинг места у насељу Милоја Ђака и околним улицама пројектована је измена режима саобраћаја у Улици Светозара Марковића којом ће бити обележен већи број паркинг места, што би у перспективи требало да ублажи проблем паркирања у овом делу града.

 

Апелујемо на возаче да у наредном периоду посебно обрате пажњу на постављену сигнализацију и поштују Закон о безбедности саобраћаја на путевима, јер све предвиђене мере на измени режима саобраћаја имају за циљ повећање нивоа безбедности саобраћаја и квалитетније регулисање динамичког и стационарног саобраћаја.