Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Повећано интересовање инвеститора

Град Смедерево интензивно ради на смањењу обима административних процедура и проналази најбоље начине да будућим инвеститорима омогући што повољније услове за улагање на територији града.


Досадашњи предузети кораци дају и прве резултате тако што се повећава број компанија које се распитују о слободним капацитетима и условима улагања и пословања у нашем граду.

Градоначелник Смедерева др Јасна Аврамовић и председник Скупштине Града Бранче Стојановић са тимом сарадника сасастали су се са представницима Конзорцијума Немачке пословне групе, Roma Investment Group и Jugoagent KTS d.o.o. Преговори који трају већ одређено време су интезивирани, а циљ посете био је и обилазак потенцијалних локација за улагање на територији Смедерева. Немачки инвеститори заинтересовани су за производњу биогаса, израду монтажних кућа, а планира се и изградња рециклажног постројења за прикупљање и прераду електронског отпада.

Интензивиране су посете и других потенцијалних инвеститора, међу којима влада инересовање за различите врсте делатности. Између осталог, инвеститори су заинтересовани да на подручју града Смедерева отворе фабрику за производњу стерилних медицинских инструмената за једнократну употребу, постројење за санацију клизишта, депонија и еколошку заштиту, фабрику за израду соларних панела, фабрику за производњу и сечење метала и друго.