Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Повеља захвалности Народној библиотеци Смедерево

Народној библиотеци Смедерево уручена Повеља захвалности Филолошког факултета Универзитета у Београду.

 

Филолошки факултет Универзитет у Београду свечано је прославио Дан факултета, 3. октобра 2013. године. Том приликом, Народној библиотеци Смедерево уручена је Повеља захвалности за изузетан допринос и успешну сарадњу на ширењу угледа језика, књижевности, културе и библиотекарства.

 

„Својим научноистраживачким радом, реформисаним и модерним наставним програмима, као и пројектима наставника и студената, Филолошки факултет Универзитета у Београду припада угледној и у Србији не бројној, академској породици", истакла је проф. др Александра Вранеш, декан те високошколске установе.

 

Она је навела да се данас на Филолошком факултету изучавају српски језик и књижевност и 33 страна језика, општа књижевност, општа лингвистика, библиотекарство, музеологија и архивистика. Присутнима се обратио и и проф. др Томислав Јовановић, министaр просвете, науке и технолошког развоја.

 

На свечаности су уручене повеље захвалности образовним установама, институтима, амбасадама и заслужним појединцима.