Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Повратак заната - уручено 46 уговора о самозапошљавању

У 2011. за самозапошљавање 6 милиона динара

Захваљујући сарадњи  Локалног савета за запошљавање града Смедерева и Националне службе за запошљавање, потписано је још 46 уговора о самозапошљавању. Прошле године је број незапослених лица смањен за 108 лица а од почетка ове за 48. Локална самоуправа је обезбедила 5 и по милиона динара док је 500.000 издвојило Министарство економије. Уз помоћ НЗС Смедерево по 125.000 динара  одобрено је по радном месту бесповратно за 46 малих бизниса.
Потписнике уговора поздравили су градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, представници Локалног савета за запошљавање Снежана Савић Стоиљковић, Саша Момић и Зоран Цвишић који су у присуству представника Националне службе за запошљавање уручили уговоре корисницима средстава.
 „Ви сте ти који сте се одважили да у ово тешко време изарзите храброст и спремност да се отисните пут предузетништва. Желим вам  да упослите још људи, да ваше фирме остварују профит и да дуго трајете, рекао је градоначелник Предраг Умичевић.
Градоначелник је изразио задовољоство што се највећи број покренутих бизниса односи на занатске радње, кројачка, аутомеханичарска... а да нема твговачке делатности која је раније била најзаступљенија.