Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Позитивни утисци о изведеним радовима

Оперативни асистент Швајцарске канцеларије за сарадњу за Србију при Амбасади Швајцарске у Београду, Милица Стојановић, обишла је данас Градску кафану (Гранд) у центру Смедерева, где су је са досадашњим радовима упознали градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, председник Скупштине града Бранче Стојановић и заменик директора Економско-трговинске школе Чедомир Јевтић.

 

Разлог њене данашње посете је надгледање изведених радова на уређењу овог простора и достављање финалног извештаја потенцијалним донаторима, групи угледних привредника из Швајцарске.

 

Следећа фаза преговора требало би да буде одговор групе привредника када ће бити достављена опрема за кухињу. Један од услова је био да се уреди кухињски простор, да се прегледа и уради електро и водоводна инсталација, као и да се простор естетски доради.

 

Достављени су извештаји за све радове који су изведени и оперативни асистент је отишла у Београд задовољна оним што је видела данас у Гранду. Она је изразила очекивање да ће до септембра бити све успешно завршено и да ће стићи опрема у вредности од око 50.000 евра.

 

Са представницом Швајцарске канцеларије за сарадњу за Србију, током њене данашње посете поменутом објекту у Смедереву, били су

 

Град Смедерево је простор некадашње Градске кафане у центру града (Гранд) уступио Економско-трговинској школи у Смедереву на коришћење, па ће ученици који се школују за област угоститељства, обављати практичну наставу у овом простору, а некадашња најпопуларнија кафана у центру града, отвориће ускоро врата Смедеревцима и њиховим гостима.