Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Позив турским инвеститорима да улажу у Смедерево

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Сулејман Угљанин разговарао је у Анкари са потпредседником Турске агенције за сарадњу и развој (ТИКА) задуженим за Балкан и источну Европу Мехметом Сурејом о могућностима које Смедерево пружа потенцијалним инвеститорима.
 
У саопштењу Кабинета министра без портфеља наводи се да је Угљанин, говорећи о инвестиционим предностима Смедерева, истакао да су геостратешки положај, Дунав, железница и аеродром у том граду од великог значаја за инвестирање.

Он је нагласио да Смедерево има велике индустријске и туристичке потенцијале, а нема ниједан хотел, и упутио позив турским инвеститорима да дођу у тај град и увере се у могућност улагања у марину, луку, као и у обнову смедеревске тврђаве.

Током састанка изнета је идеја да се Смедерево побратими са неким турским градом, по могућству неким црноморским градом, с обзиром на то да се Дунав улива у Црно море.

Главне теме разговора биле су сарадња у области пројеката обнове заједничког културно-историјског наслеђа и побољшања туристичке понуде из Србије.

Суреја је напоменуо да ТИКА већ улаже у Србију, а да је акценат прошле године стављен на пројекте у области здравства и образовања.

Он је изнео жељу да се ТИКА са партнерима укључи у обнову заједничког културно-историјског наслеђа Србије и Турске, што ће допринети и развоју туризма, додаје се у саопштењу.

Министар без портфеља у Влади Србије, Сулејман Угљанин, посетио је у понедељак Смедерево, на позив градоначелнице, др Јасне Аврамовић. Том приликом, министру су представљени развојни привредни потенцијали Смедерева, као и развојни пројекти у области туризма.